Denne ukes spørsmål med flest stemmer var fra Mr Esa Salminen:
‘Det er tre mønster som startert med en offensiv teknikk: Yul-Gok, Ul-Ji og Tong-Il. Ifølge boken din så har Yul-Gok en annen, skjult mening som symboliserer sammenkoblingen av Sør- og Nord-Korea (den 38 breddegrad som er grensen), mens Tong-Il direkte refererer til gjenforening.
Har Ul-Ji også en skjult mening som lenker det til på en eller annen måte til gjenforeningen av Korea, eller er det en annen mening til den offensive starten?’
FGMR svarer som følger:
“Ul-Ji tul har ikke noen skjult mening som lenker det til gjenforening, og Grunnleggeren, General Choi Hong Hi, snakket aldri til meg om noen annen mening enn den ha gav. Ul Ji Moon Dok var en veldig viktig militærleder i koreansk historie, og er godt husket for sin overlegne strategi og taktikk som gav ham seire mot styrker langt større enn hans egne. Ul-Ji er det første mønsteret som benytter en virkelig offensiv bevegelse, som representerer Ul Ji’s aggressive strategi om angrep; han ventet ikke på at motstanderen skulle angripe seg.
I de andre to mønstrene nevnt benyttes ikke den første bevegelsen som en offensiv bevegelse. Yul-Gok tul begynner med en teknikk hvorved utøveren måler avstanden til målet, og Tong-Il benytter et bakoversteg i sakte bevegelse for å antyde at nord kommer til sør for å møtes og snakke. Disse er forskjellige fra den første bevegelsen i Ul-Ji som bruker full kraft og kontakt for å angripe.”