Denne ukes spørsmål med flest stemmer var fra Mr Philip Lear:
‘Kjære FGMR, jeg har lagt merke til at i andre land når en fargetbelte får en stripe at de kun har striper på en side av beltet, ulikt i England hvor vi har striper på begge sider av fargebeltet. Når jeg spør folk om dette i andre land så sier de at fordi i leksikonet viser bildet kun striper på en side. Kan du vennligst avklare dette?’
Selv om dette strengt tatt ikke er et teknisk spørsmål, siden FGMR trente under General Choi hele sin TKD karriere (og var den eneste pionéren som gjorde så), har han bestemt seg for å avklare denne situasjonen:
“På side 177 i bind 2 av leksikonet, vises fargebelte-eleven å ha striper på begge sider av beltet. I begynnelsen var det ikke noe stripesystem, og selv om det var graderingspensum når elevene gikk gradene, så beholdt de det daværende beltet til de fikk neste farge.
Grunnleggeren, General Choi Hong Hi, introduserte stripesystemet i de tidlige 80-årene som en måte og oppfordre elever til å videreutvikle seg, og også som en måte å identifisere en seniorelev med samme fargebelte. Elever har en grad av stolthet i sine prestasjoner og ønsker å vise dette, og slik får de når de blir forfremmet av instruktøren et nytt belte eller striper som stolt kan bæres.
Når General Choi introduserte stripesystemet gjorde han det på begge sider av beltet, da nesten alt vi gjør på fargebeltenivået er likt og balansert.”
(Merk at dette ikke har vært praksis i Norge til noen tid. Ikke i noen av de nasjonale orgasjonene NTF, ITF Norway eller NTN)