Frigjøring ved brudd finner man i 3. Dansmønsteret Sam-Il Tul.
Bevegelse 3 er beskrevet slik: “Move the left foot to D, forming a left walking stance toward D while executing a high side block to D with the right knife – hand and bringing the left
palm on the right back forearm.”
I dette tilfellet er det at dette er en frigjøringsbevegelse mer subtil. I tillegg til å utføre en ordinær omvendt høy side blokk med knivhånd, Nopunde Sonkal Yop Makgi, legger man her istedet for et ordinært tilbaketrekk en hånd på håndbak/håndledd/øvre del av underarmen. Etter blokkering så har noen grepet fatt i høyre hånd, du legger derfor venstre hånd oppå for å holde fast motstanderens hånd, imens du med din høyre hånd nå kan legge din hånd over motstanderens (som nå er holdt fast med din venstre) og manipulere eller bryte av motstanderens håndledd.
Her varieres det imellom organisasjonene som er riktig plassering av hånden, men ordlyden ovenfor er hentet fra 5. Utg av “Condenced Encyclopedia of TaeKwon-Do” fra 1999 som er den boken jeg forholder meg til i min organisasjon.
Merk også at denne blokken ikke har en ordinær kryssing, da begge hendene istedet beveger seg nesten tilsvarende som man gjør i en dobbel underarmsblokk. Se bilde nedenfor.