FGMR 09.08.2014

Spørsmålet med flest stemmer onsdag ettermiddag var fra Dan Thomas;

Kjære Sir,
Jeg har et spørsmål angånde den ikke-blokkerende hånden i X-stilling lav omvendt knivhåndsblokk i mønsteret JuChe.
Min forståelse av de to lave omvendte underarmsblokkene i mønsteret Po-Eun er at de to forskjellige posisjonene av de ikke-blokkerende hendene representerer faktumet at blokken kan brukes både på tibia og fibula (innside og utside av legg).
Hva representerer posisjonen til den ikke-blokkerende hånden i lav omvendt knivhåndsblokk i JuChe? Er det tilsvarende blokkene i Po-Eun eller representerer det noe annet?
På forhånd takk,
Dan Thomas 2. Dan (hos ACE TaeKwon-Do).

FGMR svarer som følger;
“Din forståelse er korrekt med tanke på betydningen av plasseringen av reaksjonshånd i de lave innover blokkene med innsiden av underarmen i Po-Eun tul, i at de kan bli brukt som en innside eller utside blokk.
Grunnleggeren, General Choi Hong Hi lærte oss at fra et selvforsvars-standpunkt, er det alltid mer fordelaktig og tryggere for oss å bruke en utside blokk der det er mulig mot vår motstander. Derfor indikerer han at plasseringen av fingertuppene på reaksjonshånden oppå underarmen symboliserer en utside blokk til fibula (utsiden av leggen).
Men i tilfellet med lav omvendt knivhånd frontblokk i Juche tul, selv om teorien ang. applikasjon er lik, kan dette kun være brukt som en utside blokk da blokkeringsvåpenet (omvendt knivhånd) er anatomisk svakere enn underarmen som kan brukes begge veier som i Po-Eun tul.”
Photo er fra General Choi Hong Hi’s “Encyclopaedia of TaeKwon-Do” volum 12, side 295.

 

juche-low-block

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.