Nopunde Bakkat Palmok Hechyo Makgi
Her spiller det i utgangspunktet ingen rolle om høyre eller venstre hånd er nærmest kroppen, men det anbefales å variere treningen slik at man ikke blir “satt ut” dersom man gjør “feil” dersom man må bruke denne teknikken i en reell situasjon.
Kryssing foregår i brysthøyde (kryssingspunktet), og begge henders håndbak peker mot motstanderen, før hendene fra hverandre samtidig som de føres framover. Når blokken er ferdig utført er blokkeringspunktene (i dette tilfellet utside underarm) en skulderbredde fra hverandre. Albuene er bøyd 35 grader utover i trefføyeblikket.
En vanlig feil ved denne blokkens kryssing er at man enten er “helt” inntil kroppen, slik at det blir krampeaktig, eller at man holder for langt ute slik at det bare er et sideveis moment som begrenser antallet muskler som benyttes.
Som beskrivelsen sier så benyttes denne blokken dersom man angripes med tvilling vertikalt punch (Sang Sewo Jirugi), tvilling front punch (Sang Ap Joomuk Jirugi) eller tvilling innoverslag med knivhånd (Sang Sonkal Anuro Taerigi) samtidig som man forsøker å hindre at man blir grepet tak i nakken, hodet eller kragen.
Blokken kan utføres i gåstilling, sittestilling, X-stilling, samt av og til i parallell-, tett-, eller en-fot-stilling. Utifra dette kan man slutte at denne utføres i full-facing. Merk at dersom blokken utføres med innsiden av underarmen (An Palmok Hechyo Makgi) så er stillingene sittestilling (Annun Sogi), X-stilling (Kyocha Sogi), av og til gåstilling (Gunnun Sogi), bakfotstilling (Dwitbal Sogi) og L-stilling (Niunja Sogi). Bakfotstilling og L-stilling har kun half-facing, og sittestilling har kun full- eller side-facing, så ut fra dette kan man utlede at ved blokkering med innsiden av underarm kan den utføres i både full og half facing.
Hechyo Makgi from Condenced Encyclopaedia
Hechyo Makgi from volume 3 of the Encyclopaedia
Hechyo Makgi from Do-San tul, volume 8 of the Encyclopaedia.